Wat betekent airconditioning voor het energieverbruik van mijn woning?

De energiekosten zijn de voorbije jaren fors gestegen en dus vragen steeds meer prijs- en milieubewuste klanten zich af of het wel verstandig is om airconditioning in huis te halen. Want geef toe: een koele woning in de zomer klinkt dan wel aanlokkelijk, maar als je energiekosten de pan uit swingen is de fun er gauw af. Hoe zit het nu eigenlijk met het energieverbruik van airconditioning?

Een energieslimme airconditioner voor je woning

We kunnen je geruststellen: ondanks de almaar toenemende energieprijzen blijft airco betaalbaar. Een modern toestel is niet alleen stijlvol, het is ook energieslim. Zo kun je voor elke kamer apart de gewenste temperatuur ingeven. Heb je het graag koeler in de berging dan in de woonkamer en badkamer? Geen probleem. Stel de gewenste temperatuur in en het toestel regelt de rest. De ingebouwde aanwezigheidssensoren verlagen het verbruik trouwens automatisch wanneer er niemand thuis is. Zo verspil je dus geen onnodige energie.

Eén of meerdere kamers? Ga voor een lage energierekening

De Daikin split- en multisplittoestellen combineren een stijlvol design met optimale energie-efficiëntie voor een lagere energierekening en CO2-emissie. De split-technologie is ideaal voor één kamer en kan worden aangesloten op één buitenunit. De multisplit airconditioners zijn gemaakt om koeling en ventilatie in meerdere kamers tegelijk te brengen.

De Daikin Emura schakelt zichzelf uit wanneer nodig

Zowel split- als multisplittoestellen zijn geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Neem nu de Daikin Emura. De binnenunit ziet er niet alleen fantastisch uit, het toestel is niets minder dan een technologisch hoogstandje dat een ongezien rendement haalt (A+++). Het toestel is bovendien uitgerust met een intelligente sensor die het verbruik automatisch stillegt als er niemand in de kamer is voor minstens 20 minuten. Van zodra je binnenkomt, wordt het toestel opnieuw actief.

Airco: veel meer dan frisse lucht

Maar airconditioning doet nog veel meer dan enkel frisse lucht aanleveren. Het zorgt voor een perfect evenwicht tussen temperatuur, vochtigheid en luchtzuiverheid. En in de winter doet je op een warmtepomp gebaseerde airco gewoon dienst als efficiënt verwarmingstoestel! Lees vlug meer over onze energiezuinige airconditioners voor je woning.