Woningverwarming

Voor veel renovaties van grotere woningen en villa’s wordt gekozen voor een warmtepomp met ondersteuning van een gasketel, de bivalente toepassing.

Om deze technieken optimaal te kunnen toepassen hebben wij ook een gecertificeerde gastechnicus onder onze techniekers. Hierdoor hebben we alle technieken rond deze bivalente toepassingen zelf in de hand en we kunnen we een optimale service geven.

Daardoor kunnen wij nu ook het onderhoud en herstelling verzorgen van uw bestaande en nieuwe gasinstallaties. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens de regels van de kunst en wij bezorgen u alle nodige wettelijke certificaten.

Overzicht van verschillende types ketels

Conventionele cv-ketel

Een conventionele ketel beschikt over een rendement van 70-80%. 20-30% van de energie die gebruikt wordt gaat dus verloren via de schoorsteen.

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel heeft een rendement van 90-95%. Ketels op gas hebben een HR+ – label, ketels op stookolie een Optimaz-label.

Condenserende ketel

Een condenserende ketel heeft een rendement van 100-107%. Ze beschikken over het HR-top-label. Dit hoger rendement valt te verklaren door het feit dat deze ketels beschikken over een condensor die de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van aardgas omzetten in warmte, die wordt afgestaan aan het verwarmingswater. Dit is een percentage dat bij het rendement van de ketel wordt bijgeteld.

Recent zijn er ook condenserende stookolieketels op de markt gekomen. Omwille van een lager dauwpunt en het kleinere percentage waterdamp dat wordt gecreeërd, zijn ze wel een stuk minder efficiënt dan condenserende gasketels.

Reden om uw oude cv-installatie te vernieuwen

Een vervanging door een nieuwe ketel is meestal opportuun, zelfs als uw huidige ketel nog goed werkt of relatief nieuw is: een ketel is na 15 / 20 jaar afgeschreven en het is belangrijk dure pannes te vermijden. Er worden interessante premies toegekend als men een nieuwe ketel wil plaatsen.

Een nieuwe installatie heeft een efficiënte temperatuurregeling waardoor u al snel 25 tot 33% bespaart.

Hoogrendementsketel bieden nog meer efficiëntie.