Klimaatbeheersing wijnkelder

Omdat de eisen voor een wijnkelder anders zijn dan voor een gewone koeling, beschouwen wij dit als een apart product. Het gamma gaat hier van koel- , bewaar- en serveerkasten voor wijn, tot het inrichten van volledige kelders met koeling, bevochtiging en wijnrekken inclusief.

Voor temperatuurcontrole van de kelder hebt u de keuze tussen natuurlijke en mechanische regulering. Indien u kiest voor de mechanische temperatuurregeling opteert, kan u kiezen uit twee soorten toestellen.

Monobloc: praktisch, daar alles in één toestel zit dat in de muur of aan de deur wordt bevestigd. Dit toestel blaast koude lucht in de kelder en de warme lucht wordt langs de achterzijde afgevoerd. Het installeren kan door een handige werkman. Het is goedkoper dan een “splitsysteem”.

Splitsysteem: koelsysteem specifiek voor gebruik in wijnkelders, met een binnen- en buitentoestel. Omdat ook het geluidsniveau belangrijk is wordt voorkeur gegeven aan een aangepaste airco installatie.

Airquality selecteert deze toestellen zodanig dat de uitdroging beperkt blijft en de temperatuur toch laag genoeg kan, tot 12 à 14° C. Bij een standaard airco is de laagst instelbare temperatuur vaak beperkt tot 18°C.

Indien gewenst kan de installatie volledig weggewerkt worden en is er enkel een uitblaasopening en terugname opening “¦.. Zelfs deze openingen kunnen al dan niet zichtbaar of onzichtbaar zijn.

Wijnkelder inrichting offerte