Airquality, installateur van het Daikin Altherma totaal concept voor verwarming en koeling

Het Daikin Altherma systeem

Buitentoestel

Het buitentoestel neemt gratis lage temperatuur energie uit de buitenlucht en verhoogt de temperatuur. De verhoogde warmte wordt via het koelcircuit naar het hydro-box binnentoestel gestuurd.

Binnentoestel hydro-box

Het binnentoestel zet de warmte over van het koelcircuit naar het watercircuit. Dit watercircuit is aangesloten op de lage temperatuur radiatoren, vloerverwarming of sanitair warm water tank. Koeling wordt voorzien door water van +4°C door de ventilo convectoren te sturen. Een beperkte koeling via het ondergronds buizensysteem is ook voorzien in dit Daikin Altherma systeem. Sanitair warm water wordt bekomen door de overschakeling van ofwel verwarming ofwel koeling naar de mode sanitair warm water.

Regelsystemen

In de hydro-box zijn het regelsysteem en bedieningspaneel geïntegreerd en bevatten een weektimer zodat de eigenaar het systeem kan instellen naar zijn behoeftes. De timer is programmeerbaar per uur of dag.

Warmtepomp installeren.

Wij installeren warmtepompen van het merk Daikin Altherma. Daikin Altherma is een “lucht-water” warmtepomp, die natuurlijke energie uit de buitenlucht onttrekt en afgeeft aan het verwarmingscircuit van uw woning. Op dezelfde manier wordt warmte gebruikt om warm water op de juiste temperatuur te krijgen.

Ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp.

Het grote voordeel van de lucht/water warmtepompen is, dat ze zeer makkelijk te plaatsen zijn. Er is immers geen groot captatienet in de tuin, of diepe putboringen voor nodig.