Het nieuwe energielabel: seizoensgebonden efficiëntie

Om producten op een eenvoudige manier te kunnen vergelijken, introduceerde de EU in 1992 het Energieprestatielabel. Sinds 26 september 2015 is in Europa de Energy-related Products” (ErP) richtlijn van kracht, waar we reeds over berichtten.

Het nieuwe energieprestatielabel, dat nu ook seizoensgebonden efficiëntie-waarden bevat, geeft gegevens weer over een heel seizoen. Zo kan de consument nog beter vergelijken.

Het nieuwe energielabel bevat meer classificaties gaande van A+++ tot D. Door middel van  kleurschakeringen die variëren van donkergroen (meest energie-efficiënte) tot rood (minst efficiënt) kan de eindgebruiker visueel zien welk toestel het energiezuinigste is. De informatie op dit nieuwe label omvat niet alleen de nieuwe waarden van het seizoensgebonden rendement voor verwarming (SCOP) en koeling (SEER), maar ook het jaarlijkse energieverbruik en de geluidsniveaus.

Daikin vatte de kern van seizoensgebonden efficiëntie samen in een overzichtelijke brochure die we u niet willen onthouden.