Een overzicht van de premies voor renovatie en nieuwbouw

Welke premies bestaan er voor welke renovatiewerken?  Tegenwoordig spreken we steeds vaker van BENOveren, of nóg beter renoveren, met een zo duurzaam mogelijke woning als resultaat. Om zoveel mogelijk verbouwers te stimuleren om te investeren in isolatie, duurzame verwarming en hernieuwbare energiebronnen zijn er anno 2018 verschillende energiepremies beschikbaar.  Opgelet: de meeste premies gelden enkel wanneer de werken door een gecertificeerd aannemer uitgevoerd worden.

Omdat het milieuvriendelijker is om meer dan één ingreep uit te voeren, bestaat er zoiets als de totaalrenovatiebonus. Als je drie (of meer) ingrepen uitvoert binnen de vijf jaar, krijg je een bijkomende bonus van 1.250 euro (of meer, tot maximaal 2.250 euro).

Als je gemeente een energiehuis heeft, kun je voor energiebesparende werken een voordelige lening tot 15.000 euro afsluiten.  Afhankelijk van je eigen situatie betaal je dan 0%, 1% of 2% interest.

Voor het overzicht van de meest recente energiepremies raadpleeg je best de officiële site van de Vlaamse overheid.  Of de handige premiezoeker bezorgt je snel een overzicht.