De voordelen van een airco vloermodel

Denk je bij airco meteen aan een grote, logge installatie of aan een toestel dat aan het plafond hangt en te veel lawaai maakt? Het kan ook anders! Airco vloermodellen worden laag bij de grond geplaatst, ze kunnen veelal ook verwarmen en ze zijn doorgaans erg stil. Door airco en verwarming te combineren, hoef je bovendien niet meer apart te investeren in een aircosysteem. Airco vloermodellen zijn dan ook vooral geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Hoe werkt een airco vloermodel?

Een airco vloermodel lijkt erg veel op de klassieke verwarmingsradiator. Het wordt, net als een verwarmingsradiator, laag tegen de muur gemonteerd. Sommige modellen kunnen enkel de ruimte verkoelen, maar veelal kunnen ze ook verwarmen, dankzij een warmtepomp. Op die manier geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur in huis.

Airco vloermodellen zorgen voor een aangename luchtstroom

Nog een groot voordeel van een vloertoestel is de brede luchtstroom, die je naar boven kan richten. Daardoor ontstaat er een erg aangename luchtverspreiding, die de gehele ruimte gelijktijdig verkoelt of verwarmt. Doordat de lucht niet rechtstreeks op het lichaam is gericht, voelt het verkoelen of verwarmen van de ruimte erg natuurlijk en comfortabel aan. Dankzij een handige afstandsbediening is het regelen van die luchtstroom trouwens kinderspel!

Design vloermodellen van Daikin

Airco vloermodellen moeten natuurlijk niet alleen functioneel zijn, ze moeten ook in je interieur passen! Daikin schenkt dan ook veel aandacht aan het design van zijn toestellen, zodat ze moeiteloos opgaan in je woning. Je kan de airco trouwens zowel laag als hoog aan de wand plaatsen, zodat hij geschikt is voor zowel lage als hoge ruimtes. Vind je het design toch maar niets? Dan hebben we bij Airquality steeds een oplossing op maat. Zo kan je sommige Daikin aircotoestellen ook volledig inbouwen, zodat ze aan het zicht worden onttrokken.