De energiezuinige oplossing voor koelen, verwarmen en produceren van sanitair warm water: Daikin Altherma Integrated Solar Unit

Daikin staat wereldwijd bekend als één van de grootste spelers op de warmtepompmarkt, met een uitgebreid productassortiment voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Pionier op gebied van warmtepompen met al meer dan 50 jaar ervaring, blinken ze uit op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid. Al decennia lang produceren ze warmtepompen die gebruik maken van duurzame energiebronnen: buitenlucht of grondwater. Centraal in het gamma warmtepompen staat de vermindering van het energieverbruik, milieuvriendelijkheid, een efficiënt en strak design en een algemene toepasbaarheid in elke omgeving.

Daikin beschikt met de Daikin Altherma Integrated Solar Unit over een lage temperatuur lucht/water warmtepomp die uiterst geschikt is voor het werken met lage temperaturen en die de binnenruimtes kunnen verwarmen, koelen én ook sanitair warm water kunnen produceren en dit op een milieuvriendelijke en energiezuinige wijze. Voor het verwarmen van ruimten wordt gebruik gemaakt van een hoogrendementscompressor om de warmte uit de omgevingslucht in het verwarmingssysteem te “pompen”. De calorieën die de warmtepomp uit de lucht haalt, zijn een onuitputtelijke en gratis bron van energie.

Voor grote renovaties of nieuwbouwwoningen

Zeker voor grote renovaties of nieuwbouwwoningen, die beter geïsoleerd zijn en moeten voldoen aan de hoge normen op het gebied van EPB, is de Daikin Altherma Integrated Solar Unit dé ideale totaaloplossing. Het combineert warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler HybridCube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte.
De HybridCube energieboiler vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Behalve met een zonne-installatie kan het systeem gecombineerd worden met andere energiebronnen. Ook olie- en gascondensatieketels, pelletketels of cv-haarden met backboilers kan men op de unit aansluiten voor verwarming en warm waterproductie. Dit maakt de Daikin Altherma Integrated Solar Unit zo uniek.

Stil en efficiënt

In de Daikin Altherma Integrated Solar Unit werd de Backup Heater weggelaten, wat de EPB-score ten goede komt. De COP bedraagt 5,23 bij een buitentemperatuur van 7°C en een watertemperatuur van 35°C. Het geluidsniveau van de unit is met 40dB(A) voor de binnenunit en 61dB(A) voor de buitenunit behoorlijk laag.

Met zijn toprendementen is deze warmtepomp het paradepaardje binnen het Daikin Altherma gamma, goed voor een A++ label voor het energiezuinig verwarmen van de woning. Door dit systeem te combineren met thermische zonnepanelen kan zelfs het hoogste Europese energielabel: A+++ worden behaald.

Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, wordt het systeem best met vloerverwarming gecombineerd. De installatie kan dan met een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken omdat het over een groot verwarmingsoppervlak beschikt. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming resulteert niet alleen in een aangenamere warmte en lagere energiekosten, ze kan de woning in de zomer ook koelen.

Daikin Superdealer

Als erkende Superdealer van Daikin – al meer dan vijftien jaar – kan Airquality u adviseren en ondersteunen bij de plaatsing en het onderhoud van de juiste oplossing voor uw project.

Bron: Daikin