Cassettes

Aan het plafond gemonteerde cassette: stijlvol en onopvallend.

Klik hier voor de commerciële brochure. 

De ideale oplossing wanneer er weinig plaats is op de vloer of tegen de muur, of wanneer het plafond hol is. De cassette bestaat in verschillende vormen, waarvan de kleinste vorm perfect past in een tegelplafond van 60*60 cm.

Cassette-units kunnen op eenvoudige wijze een zeer goede luchtverdeling bieden. Doordat ze in het vals plafond worden ingebouwd, blazen zij hun lucht vlak onder het plafond uit. Dit wil zeggen dat de uitgeblazen lucht niet direct naar beneden gaat, maar de lucht reikt verder alvorens te dalen.

Nieuw is de Daikin round-flow cassette (FCAHG) die ook in de hoeken een deel van de lucht uitblaast, en zo een nog betere luchtverdeling garandeert.

Klik hier om de productfolder te downloaden

Cassette-airco voor onderbouw (FUA-A)

Dit is de bekende 4-weg cassette, maar dan geschikt voor onderbouw. Het grote voordeel van deze cassette, tegenover bijvoorbeeld een inbouwcassette, is dat de onderbouwcassette gebruik maakt van het coanda-effect. Het coanda-effect is de eigenschap van de ingeblazen lucht, om niet direct na het verlaten van het toestel te zakken, maar verder te blijven stromen, net onder het plafondoppervlak. Hierdoor kan de gekoelde lucht zich veel verder verspreiden in het lokaal zonder tocht te veroorzaken.

Klik hier om de productfolder te downloaden