Warmtepompen

Warmtepompen: zuinig en milieuvriendelijk

Warmtepompen halen hun energie uit de aarde, de lucht of het grondwater om uw huis te verwarmen en te koelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw energiefactuur. U betaalt slechts voor 20 à 25% van de verbruikte energie, de rest haalt deze installatie uit de natuur.

Met een warmtepomp kunt u uw woning verwarmen, koelen en zelfs het sanitair warm water op temperatuur krijgen en houden. U bespaart dus op meerdere vlakken, met meer comfort.

Wilt u de mogelijkheden en voordelen voor uw woning of kantoor ontdekken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie of een offerte op maat van uw noden en budget!

Warmtepompen = minder CO2-uitstoot

Een warmtepomp is energiezuinig en heeft een lage CO2-uitstoot omdat er enkel elektrische energie nodig is om warmte te verplaatsen. Dat is een heel ander principe dan de andere verwarmingssystemen, die de energie omzetten van brandstof naar warmte. Zo stoot u tot 50% minder CO2 uit dan met traditionele verwarmingssystemen.

Een hoger rendement

In vergelijking met de traditionele verwarmingssystemen heeft een warmtepomp een rendement van 4 of meer. U hoeft dus maar 1/4 van de energie aan te kopen, de overige 3/4 haalt u  gratis uit de natuur. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw energiefactuur.

Productiesysteem vs. de nodige energie

Met een warmtepomp hebt u slechts 20 tot 25% energie nodig om 100% warmte te produceren. Een aanzienlijk verschil met traditionele verwarmingssystemen. Dat maakt van een warmtepomp het ideale verwarmingsalternatief wanneer u wil bouwen of renoveren.

  • Warmtepomp 20 à 25%
  • Condenserende gasketel 94%
  • Elektrische verwarming 100%
  • Moderne mazoutinstallatie 107%
  • Normale gasketel 109%

 

Warmtepompen goedkoper?

Een warmtepomp kost niet noodzakelijk meer dan een traditioneel verwarmingssysteem. En de eventuele meerprijs wordt snel terugverdiend omdat u veel minder energie moet aankopen. Bovendien is een goed afgestelde warmtepomp onderhoudsvrij en heeft de installatie een levensduur van ongeveer 20 jaar. U heeft ook geen schouw of mazouttank meer nodig, waardoor u opnieuw kosten spaart.

Dit document toont aan dat het gebruik van warmtepompen sterk in de lift zit.

Verwarming, warm water, koeling, verrassend goedkoop en milieuvriendelijk. Een warmtepomp hoeft niet duurder te zijn dan een traditionele verwarming.

Wilt u meer informatie over een warmtepomp? Neem dan contact op met onze specialisten.

Meer afbeeldingen in verband met warmtepompen kan u vinden op Flickr.

Warmtepomp of airco offerte? Klik hier